Alpine_HCS-T100_360-Grad-Degree-Camera-Experience

Het 360° camera systeem voor campers

Een 360-graden camerasysteem, vaak te vinden in luxere auto’s, gebruikt meerdere camera’s rondom het voertuig om een volledig beeld van de omgeving te geven. Hierdoor kan de bestuurder de auto vanuit diverse hoeken bekijken en obstakels beter opmerken, vooral bij parkeren of in krappe ruimtes. Dit vermindert dode hoeken en vergroot de veiligheid, waardoor het rijden comfortabeler en veiliger wordt dankzij slimme technologie.

 • Verhoogd vertrouwen
 • Bescherming van de auto
 • Gemak bij parkeren
 • Verbeterde veiligheid
Inbouw aanvragen

Een 360 graden systeem voor campers

Het aftermarket 360-graden camerasysteem van Alpine, HCS-T100, kan het rijden en manoeuvreren met een camper aanzienlijk gemakkelijker en veiliger maken, vooral bij het parkeren op campings of in drukke stedelijke omgevingen. Het toevoegen van deze functionaliteit aan een camper kan het rijcomfort vergroten en het vertrouwen van de bestuurder versterken, wat belangrijk is, vooral bij grotere voertuigen zoals campers.

Met het Alpine HCS-T100 360° camerasysteem voor campers en bestelwagens krijgt u een uitstekend overzicht tijdens het parkeren of manoeuvreren van uw voertuig.

 • Verbeterd overzicht: Met 4 HD-camera’s rondom uw voertuig kunt u een volledig 360° beeld van de omgeving genereren, waardoor u dode hoeken kunt elimineren en de veiligheid tijdens het rijden verbetert.
 • Top-View functie: Met de Top-View functie ziet u uw camper en de directe omgeving recht van bovenaf, waardoor u het maximale overzicht heeft bij het parkeren of manoeuvreren van uw voertuig.
 • Split-Screen display: De mogelijkheid om tegelijkertijd 2 cameramodi weer te geven, zoals Top-View en een hoekweergave, vergroot uw totale bewustzijn tijdens het rijden aanzienlijk.
 • Hoogwaardige HD-camera’s: De set bevat 4 HD breedbeeldcamera’s met een resolutie van 1280 x 720p en kijkhoeken van 190° horizontaal / 119° verticaal, waardoor u heldere beelden krijgt van uw omgeving.
 • Elimineert dode hoeken: Het camerasysteem draagt bij aan de veiligheid tijdens het rijden door praktisch alle dode hoeken te elimineren, waardoor u objecten en fietsers niet over het hoofd ziet tijdens het draaien.
 • Uitbreidingsmogelijkheden: U kunt het systeem uitbreiden met maximaal 4 extra camera’s voor ultiem toezicht, zoals het controleren van huisdieren achterin de camper of het letten op de afvoer van grijs water.
 • Universele installatie: Het HCS-T100 360° camerasysteem kan vrijwel in elke camper of bestelwagen worden geïnstalleerd en is ontworpen voor universeel gebruik.

Met het Alpine HCS-T100 360° camerasysteem krijgt u niet alleen een uitstekend overzicht en verbeterde veiligheid tijdens het rijden, maar ook extra gemak en gemoedsrust tijdens het parkeren en manoeuvreren van uw camper.

Installatie en kosten

De installatie van het Alpine HCS-T100 360° camerasysteem voor campers en bestelwagens vereist professionele expertise en zorgvuldige installatie om optimale prestaties te garanderen. Dit betekent in de praktijk dat we meerdere dagen bezig zijn met de installatie om alles netjes weg te bouwen en de originele look en feel te behouden. Zo zorgen we voor een hoogwaardige inbouw waarbij we grondig testen op de werking van het systeem. De kosten voor de installatie kunnen daarom variëren door verschillende factoren, zoals het type voertuig, eventuele extra accessoires of aanpassingen, en de arbeidskosten. 

Inbouw kan al vanaf €4999,- incl. btw

HCS-T100_360-Grad-Degree-Camera-Top-View

Compatibiliteit

Het Alpine HCS-T100 360° camerasysteem is ontworpen voor universele installatie en compatibel met diverse campers en bestelwagens. Of het nu gaat om een compacte camper, een ruime camperbus of een ander type voertuig, dit systeem kan vrijwel overal worden geïnstalleerd.

Dankzij de royale kabellengtes van de camera’s is het systeem geschikt voor zelfs de grootste campers. Bovendien biedt het compatibiliteit met zowel Alpine-touchscreens als displays van derden, wat u de vrijheid geeft om uw weergave-eenheid te kiezen.

Voor de beste resultaten wordt aanbevolen om het systeem te laten installeren door een gecertificeerde dealer met ervaring in het installeren van aftermarket camerasystemen in campers en bestelwagens. Neem contact op met een gecertificeerde dealer voor meer informatie over de compatibiliteit van het camerasysteem met uw specifieke voertuig.

Inbouw aanvragen

FAQ / veelgestelde vragen

Is het Alpine HCS-T100 camerasysteem compatibel met mijn specifieke campermodel?

Ja, het Alpine HCS-T100 camerasysteem is ontworpen voor universele installatie en is compatibel met een breed scala aan campers en bestelwagens.

Kan ik het camerasysteem zelf installeren of moet ik een professional inschakelen?

Voor de beste resultaten wordt aanbevolen om de installatie van het camerasysteem over te laten aan gecertificeerde installateurs. Zij hebben de expertise en ervaring om het systeem correct te installeren en te kalibreren.

Wat zijn de kosten van het camerasysteem en de installatie ervan?

Wij kunnen het Alpine HCS-T100 360 camerasysteem al inbouwen vanaf €4999 (incl. btw), maar de totale kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type voertuig en eventuele extra accessoires of aanpassingen. Neem contact op met ons op voor een nauwkeurige prijsopgave.

Is het camerasysteem compatibel met aftermarket displays van derden?

Ja, het camerasysteem is compatibel met zowel Alpine-touchscreens als displays van derden, waardoor u flexibiliteit heeft bij het kiezen van uw weergave-eenheid. Het is dus ook te gebruiken met een losse display of radio van bijvoorbeeld Pioneer of Sony,.

Hoe lang duurt het inbouwen?

De installatie en kalibratie van het systeem kost veel tijd, daarom hebben we altijd meerdere dagen nodig. ’s Nachts staat uw camper of voertuig gewoon veilig binnen, onze grote werkplaats biedt genoeg ruimte voor vrijwel alle voertuigen.

Wat is de resolutie en kijkhoek van de camera’s?

De camera’s hebben een resolutie van 1280 x 720p en kijkhoeken van 190° horizontaal / 119° verticaal, waardoor u heldere beelden krijgt van uw omgeving.

Zijn er mogelijkheden voor uitbreiding van het camerasysteem met extra camera’s?

Ja, u kunt het camerasysteem uitbreiden met maximaal 4 extra camera’s voor ultiem toezicht. Er zijn verschillende aanvullende camera’s en accessoires beschikbaar om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Contact / inbouw aanvraag

Bent u geïnteresseerd in het laten inbouwen van dit 360 graden camerasysteem in uw camper of ander voertuig? Vul onderstaand formulier in om met ons in contact te komen voor meer informatie of een offerte.

  Naam: *

  E-mail: *

  Kenteken: *

  Telefoonnummer: *

  Toelichting: *

  Wat zijn uw wensen of vragen? Moet het worden aangesloten op een bestaand (radio)scherm of wilt u een nieuwe radio of los scherm?*